• Nyitva tartás: H-P 8:00-16:00

  • Kapcsolat:+36 30 701 33 66

Sebészi lézerek

A fogászat technikai fejlődését napjainkban világszerte két meghatározó jelentőségű high-tech ágazat húzza előre: a lézertechnika és az implantológia. Az új nagyteljesítményű (sebészi) dental dióda lézerek inkább hasonlítanak egy I-pod-ra ( így a SOLASE is ) mint valami klasszikus orvosi terápiás berendezésre. A sebészeti lézer berendezés érintőképernyőjén olyan applikációk hívhatóak elő, melyek tartalmazzák a használati útmutatót, a kézikönyvet, illusztrációkat, videó demonstrációt tud a készülék lejátszani. Felhőben elmenthetőek a beteg adatai, a kezelés paraméterei és ezek az adatok akár távolról is lekérhetőek. Megjelent a vezeték nélküli technológia és a leginkább használatos 200-300-400 mikronos lézerszálak vagy kezelővégek egyaránt alkalmazhatóak. A berendezéshez már 5 féle kézidarab alkalmazható a lágyrész-sebészetben, gyökérkezelésben, parodontalis tasak kezelésben, fogfehérítésben, implantológiában. A készülék akkumulátorról is működik 2 üzemórát. így már konnektorhoz kötöttsége sincs.

A FOGORVOS SAJÁT OKOSTELEFONJÁVAL VEZÉRELT, ÚJ GENERÁCIÓS NAGYTELJESÍTMÉNYŰ DIÓDA FOGÁSZATI LÉZER ALKALMAZÁSA AZ IMPLANTOLÓGIÁBAN ÉS AZ ÁLTALÁNOS FOGÁSZATBAN

Az implantáció a fogászat egyik olyan csúcstechnológiája, melyet a medicina más csúcstechnológiái mint a lézer, a képalkotó eljárások, a robottechnika egyre hatásosabban támogatnak.

Az új generációs fogászati lézerkészülék fejlesztésében megtalálható már a mobil telefonos applikáció, a kezelési protokollok, a beteg kezelési nyilvántartás felhőben, lézeralkalmazások az implantológiában, a gyökérkezelésben, a parodontalis tasakok, lágyrészek kezelésében, fogfehérítésben, soft lézer terápiában. A lágyrészek sebészetében számos területen most már közismert módon kedvezőbb feltételek között alkalmazhatóak a lézerek mint a hagyományos sebészi eszközök. Emellett kedvező a hatásuk a gyökérkezelésben, a parodontalis tasakok, lágyrészek kezelésében, a fogfehérítésben és az implantológiában. Egyre több fogorvosi rendelőben megtalálható a soft lézer alkalmazás, mely különösen segíti az implantológiai munkát. A kisteljesítményű lézerek rendkívüli előnyöket, gyorsabb és kedvezőbb gyógyulást biztosítanak a dentalis implantáció előtti, alatti és utáni periódusban valamint az APDT-ben. A sebészi lézeralkalmazás körülményeinek kutatása ma már rámutatott arra is, hogy még a sebészi alkalmazás közben is érvényesül a „soft lézer hatás”, mely mind a hámosodás, mind a csontosodás és az osszeointegráció folyamatát stimulálja. A kutatás folyamatosan hozza az újabb és még újabb eredményeket és egyre gyorsabb és precízebb munka válik lehetővé. Ez a lézerek jövőjét és még szélesebb körű elterjedését jelenti. Nem utolsó előrehajtó szempont az sem, hogy a betegek keresik az új technológiát: „Lézer dentist, aestehetical oral surgeons, implantologist”-t. Keresik a világhálón a kiemelkedő magánorvosokat, magánklinikákat. Világszerte folyamatosan új eredmények születnek, fontos a haladás, a szakmai konzultáció, a folyamatos tapasztalatcsere. Különösen nagy lendületet adott a fogászati lézeralkalmazás elfogadottá válásának az idevonatkozó módszerek beemelése az evidenciák közé. Így világossá vált, hogy egyre szélesebb indikációs körben, nemzetközi szervezetek által igazoltan , hatékonyan alkalmazhatóak a lézerek az implantológiában is. Életünk egyre meghatározóbb eszközévé váltak a telekommunikációs eszközök, az okostelefonok éjjel-nappal nálunk vannak és egyre több hasznos tevékenységet tudunk velük végezni. Mert elérkezett az idő, hogy a sebészi lézerek vezérlését, kezelését, beállításait, memóriáját is a fogorvos saját okos telefonjáról tudja beállítani néhány másodperc alatt.

A nagyteljesítményű (sebészi) dental dióda lézerek új generációja inkább hasonlít egy I-pod-ra (így a SOLASE is) mint valami klasszikus orvosi terápiás berendezésre. A sebészeti lézer berendezés érintőképernyőjén – vagyis a saját telefonunkon – olyan applikációk hívhatóak elő, melyek tartalmazzák a kezelések paramétereit, a kezelések vezérlését, a használati útmutatót, a kézikönyvet, illusztrációkat, videó demonstrációt tud a készülék lejátszani. Felhőben elmenthetőek a beteg adatai, a kezelés paraméterei és ezek az adatok akár távolról is lekérhetőek. Megjelent a vezeték nélküli technológia, nincs vezeték már a lábpedálhoz sem és a hálózati áramhoz sem köti elektromos kábel a készüléket. A leginkább használatos 200-300-400 mikronos lézerszálak vagy kezelővégek egyaránt alkalmazhatóak. A berendezéshez már 5 féle kézidarab alkalmazható a lágyrész-sebészetben, gyökérkezelésben, parodontalis tasak kezelésben, fogfehérítésben, implantológiában. A készülék akkumulátorról működik 2 üzemórát, de lehetséges hálózati kábelről is üzemeltetni. Az új generációs berendezés első beüzemelése során a gyártó cég által megadott applikációt letöltjük az internetről a saját okos telefonunkra. Bluetooth kapcsolatot létesít a lézer és a telefonunk, majd a telefonunk átveszi a lézerberendezés vezérlését. Megjelenik az alkalmazási körök listája, ebből kiválasztjuk a beteg számára megfelelőt a felajánlott lézer paraméterekkel. A vezeték nélküli szintén bluetooth lábpedált a fogorvosi szék közelében elhelyezzük, magát a kisméretű lézert rátehetjük a fogorvosi egységkészülék lengőasztalára. Nem szükséges 220 Voltos áram sem, mivel akkumulátorról üzemel. Kiválasztjuk a kezeléshez ajánlott vastagságú lézerszálat vagy kezelő kézidarabot és a telefonunkról elindítjuk a kezelést. Mint tudjuk, a fogorvosok világszerte rendkívül széles repertoárban, sokféle célra használják a lézereket: több mint 20%-a a megkérdezetteknek akik sebészi lézerrel rendelkeznek elsősorban parodontológiai és további 20%-ban elsősorban lágyrész sebészi célokra használja. 17% endodontiai célokra, 12% elsősorban gyermekfogászati célokra, 10% elsősorban fehérítésre. A legtöbben persze egyszerre több célra is. A lézerek ma már világszerte a fogorvosi rendelők széria felszerelésévé váltak és különösen az implantológiai alkalmazásokban jelentős fejlődés történt.

SOLASE – 808 és SOLASE-976 - új generációs fogászati dióda nagyteljesítményű lézer

A SOLASE – 808 nanométer és SOLASE-976 nanométer típusú lézerberendezés az új fejlesztések terméke. A berendezés kifejlesztésében a telekommunikációs, komputertechnikai és lézer cégek tevékenysége révén alakult ki együttműködés azzal a céllal, hogy minőségben felső kategóriás, de árban alsó kategóriás lézert hozzanak létre. A típuscsaládnak 2 tagja van. Az 808 nanométeres hullámhosszúságú és a 976 nanométeres hullámhosszúságú 10 Wattos teljesítményű diódát tartalmaz, vezeték nélküli megoldású lábkapcsolóval és akkumulátorral került felszerelésre. Mindkettő menürendszere megegyezik, 25 különböző kezelési program található benne, 5 különbözőző szakterületre vonatkozó leírással együtt- sebészet, parodontológia, endodontia, esztétika, biomoduláció. Hagyományos szálvastagsággal dolgozik 200-300-400 mikron és a berendezéshez 5 féle kézidarabot gyártanak. Litium újratölthető akkumulátorról valamint hálózati 220 Voltról is működtethető. Különlegesen kompakt méret: 138x142x168 mm és 1,3 kg súly. Beépített applikációk kezelési kézikönyv, protokollok, videók, illusztrációk a berendezésben. Biztonságos használat, jelszóval és kóddal védett berendezés. Felhőbe letölthető anyagok. Automata iniciálási rendszer, offline módon való használat lehetősége, adatok távolról is lekérhetőek a készülékről. Páciens adatok rögzítése lehetséges. A berendezésben rögzíthetőek a kezelés adatai, paraméterei, feljegyzések, fotók, videók, kezelés előtti és utáni adatok. A készülék a legutóbbi használati paramétereket megőrzi, lehetőség van a saját kezelési beállítások megőrzésére.